Diana & Claudiu MARIN
CABINET DE AVOCAT
BIROU DE MEDIATOR

Potrivit Statutului Profesiei de Avocat:

Art. 132. – (1) Pentru activitatea sa profesionala avocatul are dreptul la onorariu si la acoperirea tuturor cheltuielilor facute in interesul clientului sau. (2) Onorariile vor fi stabilite in raport de dificultatea, amploarea sau durata cazului.

(3) Stabilirea onorariilor avocatului depinde de fiecare dintre urmatoarele elemente:
- timpul si volumul de munca solicitata pentru executarea mandatului primit sau activitatii solicitate de client;
- natura, noutatea si dificultatea cazului;
- importanta intereselor in cauza;
- conlucrarea cu experti sau alti specialisti impusa de natura, obiectul, complexitatea si dificultatea cazului;
- avantajele si rezultatele obtinute pentru profitul clientului, ca urmare a muncii depuse de avocat;

Art. 133. Onorariile se stabilesc liber intre avocat si client, in limitele legii si ale statutului profesiei. Este interzisa fixarea de onorarii minime, recomandate sau maxime de catre organele profesiei, de catre formele de exercitare a profesiei de avocat sau de catre avocati.
In cazul in care imprejurarile concrete impun asigurarea asistentei si/sau reprezentarii imediate si nu se poate incheia un contract de asistenta juridica, avocatul este obligat sa transmita clientului, in cel mai scurt timp posibil, o comunicare, prin care sa aduca la cunostinta clientului onorariile pe care le propune pentru asistenta si/sau reprezentare. In absenta unei instructiuni exprese a clientului privind incetarea asistentei si/ sau reprezentarii, ori a unei comunicari prin care clientul isi exprima expres dezacordul in privinta onorariilor, se considera onorariile propuse prin comunicarea facuta de avocat ca fiind acceptate.
Onorariile vor fi prevazute in contractul de asistenta juridica ce urmeaza sa fie incheiat in forma scrisa.

(5) Onorariile pot fi stabilite si in moneda straina, sub conditia ca plata acestora sa respecte prevederile privind regimul legal al platilor.
Onorariile vor fi stabilite in raport de dificultatea, amploarea sau durata cazului. Ca titlu de exemplu un caz dureaza intre 2 luni ( inclusiv etapa scrisa) si 2 ani in prima instanta.

Daca doriti sa aflati cat ar costa serviciile de avocatura / mediere pentru cazul concret puteti sa contactati avocatul / mediatorul Claudiu Marin sau Diana Marin la rubrica "contact".

 

Confidențialitate!!!

Biroul de Avocatură oferă vizitatorilor acestui website promisiunea de a le respecta confidențialitatea. Această pagină prezintă politica noastră de respect a confidențialității pe site-ul web și nu numai. Biroul de avocatură nu stocheaza sub nici o formă, informații precum numele dumneavoastră, numărul de telefon sau adresa de e-mail, decât dacă sunt oferite voluntar, de obicei când ne contactați prin e-mail, fax sau corespondență. Toată informația personală este protejată conform prevederilor legale. Aceasta înseamnă că de câte ori informația se colectează în cazul în care se colectează, veți fi informat de acest lucru, de scopul acestui lucru precum și de dreptul dumneavoastră de a accesa această informație. Informația nu este divulgată nimănui, cu excepția personalului propriu, în cazul în care, de exemplu, trebuie să vă răspundem. Acest site web conține link-uri către alte site-uri web. Nu ne asumăm sub nici un fel, nici o raspundere cu privire la conținutul sau la politica și practicile de confidențialitate ale acestor site-uri web și vă încurajăm să examinați politicile fiecărui site și să decideți cu privire la acuratețea, încrederea și corectitudinea materialelor și informației găsite.